The Witcher 3 heeft op Playstation 4 en Xbox One een grote update gekregen. De pc-versie volgt later op de zaterdag.

Het gaat om patch 1.07, ter grootte van 7,5 gigabyte op PS4 en 7,3 gb op Xbox One. 

De update bevat bijna honderd veranderingen dan wel toevoegingen, waaronder aan het zogeheten 'inventory'-systeem. Nadat de patch is geïnstalleerd zijn er in de spelwereld verschillende opslaglocaties te vinden waar spelers spullen kunnen achterlaten.

Op die manier biedt ontwikkelaar CD Projekt een oplossing voor de beperkte hoeveelheid items die hoofdpersonage Geralt bij zich kan dragen. Daarnaast is de interface van de inventory verbeterd met verschillende sorteermogelijkheden en moet het schakelen tussen verschillende tabbladen sneller gaan.

Geralt besturen

Update 1.07 introduceert ook een nieuwe manier om Geralt te besturen. Sinds de release van het spel halverwege mei klaagden veel spelers over de vreemde manier waarop hij reageert op het indrukken van de knop om Geralt te laten bewegen. Daar zit een vertraging in. Na de update biedt het menu een tweede besturingsoptie met minder vertraging. 

De patch zou ook de grafische prestaties van het spel moeten verbeteren op bepaalde vlakken, maar website Eurogamer meldt dat de PS4- en Xbox One-versie er niet geheel op vooruit zijn gegaan. Na de update zou het aantal beelden per seconden op sommige plekken juist lager liggen.

De volledige lijst van wijzigingen is te vinden op het forum van CD Projekt. De Poolse ontwikkelaar beloofde vrijdag al dat de update binnen 24 uur voor alle platformen moest verschijnen. Alleen de pc-versie heeft de update nog niet gekregen, maar dat zou later op de avond gebeuren.