De Xbox One-app voor Windows 10 is geüpdatet en biedt vanaf heden officieel de mogelijkheid om spellen op die console te streamen naar een pc of tablet met Microsofts nieuwste besturingssysteem.

Dat meldt Microsoft op zijn Xbox-blog.

De optie was al geruime tijd beschikbaar via het previewprogramma van de Xbox One, waarmee gebruikers vroegtijdig toegang krijgen tot aankomende firmwareupdates. 

Het streamen van Xbox One-games naar Windows 10 is inmiddels officieel uitgerold. Wie zijn spellen naar een pc of tablet wil streamen moet wel de meest recente testversie van Windows 10 geïnstalleerd hebben. Het nieuwe besturingssysteem wordt op 29 juli officieel gelanceerd, inclusief de vernieuwde Xbox One-app.

Via de app kan er sinds de update ook met Xbox One-gebruikers gechat worden, via tekst of spraak. Verder kunnen gebruikers voortaan hun Xbox Live-profiel binnen de Windows 10-app aanpassen. Daarin worden bovendien automatisch spellen opgenomen die zij via de Windows Store aanschaffen.

Windows 10 moet uiteindelijk ook voor de Xbox One beschikbaar komen. Die draait vooralsnog op een eigen besturingssysteem.