Gearbox Software wil een nieuwe Duke Nukem-game maken en zoekt een ontwikkelaar om de studio te helpen. Dat meldt Gearbox-baas Randy Pitchford op Develop 2015. 

Gearbox heeft al concepten uitgewerkt voor een nieuwe Duke Nukem-game. De studio kocht de rechten voor de franchise en maakte uiteindelijk het langverwachte Duke Nukem Forever af, dat negatief werd ontvangen door de pers en fans.

"We hebben de franchise niet alleen gekocht zodat mensen Duke Nukem Forever konden ervaren", aldus Pitchford. "Dat was de prijs die we moesten betalen om Duke Nukem een kans op een toekomst te geven. Dus ja, we hebben wat concept uitgewerkt."

Gearbox wil dus graag een nieuwe game maken, maar volgens Pitchford heeft het bedrijf het erg druk en zou het sneller zijn om een goede ontwikkelaar te vinden om mee samen te werken.

Samenwerkingen zijn overigens niets nieuws voor Gearbox. Het bedrijf heeft al eerder samengewerkt met andere studio's. Voor de ontwikkeling van Aliens: Colonial Marines hielp TimeGate Studios mee. Gearbox werkt nu aan Battleborn. Ook gaan er geruchten dat er een nieuwe Borderlands-titel in ontwikkeling is.