Een Lizard Squad-hacker die vorig jaar tijdens de feestdagen heeft geholpen met het offline halen van Xbox Live en PlayStation Network, is veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van twee jaar.

Dat meldt The Daily Dot op basis van Finse media. De hacker werd veroordeeld voor grootschalige computervredebreuk en het witwassen van geld.

De Finse rechtbank gaf de zeventienjarige jongen, die betrokken was bij de hackersgroep Lizard Squad, een voorwaardelijke straf, waardoor hij dus niet vast komt te zitten.

Tijdens de afgelopen feestdagen waren Xbox Live en PlayStation Network, de netwerken van Microsofts en Sony's consoles, tijdelijk offline door een zogenaamde DDoS-aanval door Lizard Squad. Op Xbox 360 en Xbox One konden spelers een etmaal niet inloggen of online gamen. Op PlayStation 3, 4 en Vita konden spelers meerdere dagen niet online games spelen of inloggen.

Eerder dit jaar gaf Kivimaki een interview waarin hij vertelde dat de aanval ingezet was om bedrijven op hun "slechte beveiliging" te wijzen.