De verkoop van Batman: Arkham Knight voor pc is tijdelijk gestaakt vanwege de vele problemen waarmee het spel op dit platform lanceerde.

Dat meldt uitgever Warner Bros. middels een blogpost op zijn website. 

Het bedrijf verontschuldigt zich in het bericht voor de prestatieproblemen waarmee de pc-versie kampt. "We nemen deze problemen zeer serieus en hebben daarom besloten om toekomstige pc-verkopen van de game te staken."

Verder roept Warner Bros. op tot geduld of "indien gewenst" het terugvragen van het aankoopbedrag via distributieplatform Steam, marktleider op het gebied vanverkoop van pc-games. Het bedrijf legt vervolgens uit hoe kopers van het spel daar aanspraak op kunnen maken.

Onlangs verschenen

Batman: Arkham Knight verscheen eerder deze week, voor Playstation 4, Xbox One en pc. Pc-gebruikers begonnen direct na het downloaden van de game melding te maken van verschillende problemen, zoals met de audio, het aantal beelden per seconden maar ook dat het spel geheel vastliep.

Met name eigenaars van een grafische kaart van AMD lijken getroffen te zijn door slechte prestaties, al meldden ook gamers met een NVIDIA-videokaart problemen. 

Het is nog niet bekend wanneer er een update verschijnt voor de prestatieproblemen.

Video: Trailer Batman: Arkham Knight