In het aankomende Fire Emblem Fates voor de 3DS is het mogelijk voor spelers om met andere personages van hetzelfde geslacht te trouwen.

Dat laat Nintendo weten aan Polygon.

Er komen twee edities van de nieuwe Fire Emblem uit: Conquest en Birthright. In beide edities kunnen spelers met een mannelijk of vrouwelijk personage spelen. In Conquest komen spelers echter een ander mannelijk personage tegen waarmee ze kunnen trouwen, en in Birthright een vrouwelijk personage waarmee ze kunnen trouwen. In een nog naamloze derde editie zitten overigens beide personages.

In alle edities is het mogelijk om met zowel mannelijke als vrouwelijke personages een relatie aan te gaan. "We geloven dat onze gameplay de diversiteit van onze spelers moet uitdragen", aldus Nintendo. "Tegelijkertijd ontwikkelen we elke game aan de hand van verschillende factoren, waaronder het scenario van de game en de gameplay."

Nintendo ontving vorig jaar kritiek over het feit dat spelers in de 3DS-game Tomodachi Life niet met personages van hetzelfde geslacht een relatie konden beginnen. Fire Emblem Fates komt later dit jaar uit.