Gameontwikkelaar Frontier, het bedrijf achter onder meer  Roller Coaster Tycoon 3, komt met een nieuwe pretparkgame en toont daar de eerste beelden van.

Tijdens gamebeurs E3 kondigde het bedrijf Planet Coaster nogmaals aan. De game stond eerder bekend onder de naam Coaster Park Tycoon.

De pc-game, die draait om het bouwen van een pretpark vol achtbanen, komt in 2016 pas uit en is vanaf woensdag voor te bestellen via de officiële site van de game.

De ontwikkelaar belooft "volledige vrijheid om jouw park uniek te maken". De simulatiegame zou veel dichter bij het echte leven moeten komen te staan dan tot dusver in de Rollercoaster Tycoon-reeks het geval is geweest.

Rollercoaster Tycoon World

Uitgever Atari werkt momenteel aan Rollercoaster Tycoon World, de eerste game in de reeks in tien jaar tijd. Het spel werd eerder aangekondigd voor begin 2015, maar de lancering is uitgesteld naar later dit jaar na onenigheid met de ontwikkelaar.

In mei kreeg de game voor de tweede keer een nieuwe ontwikkelaar en werd aangekondigd dat het spel grafisch op de schop zal gaan. 

Bekijk de eerste trailer van Rollercoaster Tycoon World