Microsoft heeft een nieuwe Xbox One onthuld met 1 terabyte aan interne opslagruimte. 

Dat deed het bedrijf middels een video. Hierin wordt ook de nieuwe controller met 3.5mm-koptelefoonaansluiting gedemonstreerd. 

Het nieuwe Xbox One-model ligt in Nederland vanaf 16 juni in de winkels voor 449 euro. De nieuwe uitvoering is qua specificaties verder identiek aan het 500 gb-model, maar heeft een matte in plaats van glanzende afwerking.

Hryb laat daarnaast weten dat de nieuwe Xbox One-controller draadloze firmwareupdates ondersteunt. Spelers hoeven hun controller niet langer met hun console te verbinden om deze te updaten.

Bij de bundel wordt in bepaalde landen een digitale versie van Halo: The Master Chief Collection meegeleverd. In Nederland is dat echter niet het geval. Ook krijgt de 500 gb-versie hier geen prijsverlaging zoals in Engeland en de Verenigde Staten.

Er gaan geruchten dat Sony tijdens de E3-beurs volgende week ook een nieuw model van zijn Playstation 4 met 1 terabyte opslagruimte presenteert. De Japanse spellenfabrikant kondigde dinsdagmiddag echter juist een speciale PS4-bundel met 500 gb opslagruimte aan voor september. 

Video: Bekijk de onthulling van de nieuwe Xbox One