Via Steam kunnen gebruikers voortaan het aanschafbedrag van een game terugkrijgen van Valve als zij bijvoorbeeld niet tevreden zijn over hun aankoop.

Dat meldt het bedrijf via een wijziging van de richtlijnen voor het digitale distributieplatform.

Gebruikers maken vanaf heden bij games en software aanspraak op restitutie zonder opgaaf van reden. Hier zijn wel enkele andere voorwaarden aan verbonden. De aanvraag voor terugbetaling moet binnen twee weken na aanschaf plaatsvinden en de game mag niet meer dan twee uur gespeeld zijn.

Bij voorbestellingen waarvoor al betaald is, kan de aanschaf op ieder moment voor verschijning geannuleerd worden en wordt het aankoopbedrag vervolgens teruggestort. Vanaf de release geldt een periode van twee weken.

Downloadbare content

De niet-goed-geld-terug-garantie heeft ook betrekking op eventuele downloadbare content die voor spellen verschijnt. Daar zitten wel meer regels aan verbonden.

De hoofdgame mag bijvoorbeeld nog steeds niet langer dan twee uur zijn gespeeld. Die vereiste slaat dus niet op de extra content. Bovendien geldt er een kortere periode van maximaal 48 uur na aanschaf. In-game aankopen worden tot slot alleen vergoed als ze nog niet "geconsumeerd, aangepast of overgedragen" zijn.

Valve sluit verder niet uit dat sommige content niet vergoed kan worden, omdat het bijvoorbeeld niet terug te draaien veranderingen doorvoert binnen een game. In dat geval belooft de platformhouder dit expliciet te vermelden.

Het bedrijf waarschuwt bovendien voor misbruik van de functie. Als het vermoedt dat een gebruiker de mogelijkheid gebruikt om tal van games gratis twee uur te spelen, kan het deze weer intrekken.

Een gebruiker verliest het recht op restitutie als hij of zij binnen een game is geband.