Lego heeft het Minecraft-achtige verken- en bouwspel Lego Worlds onthuld en direct uitgebracht. De pc-game is als bèta direct voor spelers beschikbaar.

Lego heeft de nieuwe game maandag onder het Early Access-label op online gamewinkel Steam gezet.

Lego Worlds is een game die qua opzet wat lijkt op het populaire Minecraft, waar spelers ook werelden opgebouwd uit blokjes verkennen en aanpassen. In Lego Worlds is alles gemaakt van Lego-bouwsteentjes.

Anders dan in Minecraft het geval is, kunnen Lego Worlds-spelers de wereld niet alleen steentje voor steentje aanpassen, maar ook op veel grotere schaal. Zo kunnen in een bouw-modus niet alleen zowel bestaande als zelf ontworpen bouwwerken worden toegevoegd, maar kan ook het hele landschap makkelijk worden aangepast.

Vervolgens kunnen spelers hun zelfgebouwde werelden verkennen vanuit het perspectief van een Lego-poppetje, eventueel met een Lego-voertuig. Omdat de Windows-game onder het Early Access-label is uitgebracht gaat het om een bèta-versie, die mogelijk nog niet alle opties bevat en de komende tijd wordt verbeterd.

Momenteel is Lego Worlds enkel als singleplayer-spel te spelen, een multiplayer-modus biedt de game niet. Lego bracht eerder een dergelijk bouw-spel uit, Lego Dimensions. Die online-titel werd na twee jaar gestaakt, volgens een ontwikkelaar mede dankzij dure penis-detectie.