Zelf vliegen door de nieuwe gebieden die World of Warcraft-uitbreiding Warlords of Draenor toevoegde blijft onmogelijk. 

Dat bevestigt ontwikkelaar Blizzard in een interview met Polygon.

Blizzard meldde eerder nog dat het de zogeheten vliegende 'mounts' later als optie zou toevoegen binnen de nieuwe omgevingen. Daar komt het bedrijf nu op terug.

"Kijkend naar de impact van de mogelijkheid om te vliegen in de laatste paar uitbreidingen, realiseerden we dat we het uit gewoonte zijn gaan toevoegen sinds de introductie ervan in The Burning Crusade. Maar eigenlijk doet het op veel verschillende manieren afbreuk aan de gameplay", meldt lead designer Ion Hazzikostas.

Te simpel

Als voorbeeld geeft hij een opdracht waarin de speler een gevangene moet bevrijden uit een vijandig kamp, waar hij of zij zich normaliter doorheen zou moeten vechten. Met een vliegende mount kan een speler echter gelijk naar de gevangen vliegen, deze bevrijden en vervolgens weer wegvliegen.  

"Het laat de wereld zoveel kleiner lijken", aldus Hazzikostas. Om spelers tegemoet te komen, werkt Blizzard aan een verbeterd taxisysteem waarmee spelers gemakkelijk van A naar B kunnen komen, om hen zo de frustratie van het hele lange reizen te besparen.

Warlords of Draenor is de vijfde uitbreiding voor de langlopende online game World of Warcraft. Het spel telt na meer dan tien jaar nog altijd ruim zeven miljoen maandelijks betalende spelers.