Grand Theft Auto-uitgever Take Two heeft de Britse televisiezender BBC aangeklaagd. BBC werkt aan een onofficiële televisiefilm over de game.

Dat meldt de website IGN.

De televisiefilm heet Game Changer en richt zich op het conflict tussen Rockstars oprichter Sam Houser en de Amerikaanse advocaat Jack Thompson. Thompson heeft zich in zijn carrière vaak negatief uitgesproken over de Grand Theft Auto-reeks vanwege de gewelddadige inhoud van de spellen.

Uitgever Take-Two Interactive, waar GTA-ontwikkelaar Rockstar onder valt, klaagt BBC aan vanwege het onrechtmatig gebruik van het handelsmerk Grand Theft Auto. "Rockstar heeft geen connecties met dit project. Ons doel is er voor te zorgen dat de handelsmerken niet misbruikt worden." Take-Two geeft aan dat het meermaals contact heeft gehad met BBC om dit conflict op andere wijze op te lossen. 

De televisiefilm wordt op dit moment geschoten en moet later dit jaar op televisie komen. Harry Potter-acteur Daniel Radcliffe en Titanic-acteur Bill Paxton spelen de hoofdrollen.