Nederlandse ontwikkelaar 2Awesome Studio heeft opnieuw een Kickstarter-campagne gelanceerd voor shoot ‘em up Dimension Drive. 

De eerste Kickstarter-campagne faalde op het laatste moment omdat een grote donatie nep bleek.

Met de nieuwe campagne vraagt 2Awesome Studio opnieuw om 30.000 euro. Geïnteresseerden hebben tot 18 juni de tijd om een donatie te doen. Het project heeft op het moment van schrijven al zo’n 12.000 euro opgehaald.

Dimension Drive leek eind vorige week al verzekerd te zijn van financiering, totdat een donateur die 7.000 euro had toegezegd zijn donatie weer introk.

Hierdoor faalde de Kickstarter-campagne. De ontwikkelaars gaven destijds aan “sprakeloos en ontmoedigd”. Kickstarter zei niets voor hen te kunnen betekenen, behalve dat het een nieuwe campagne voor hetzelfde project zou toestaan.

Dimension Drive is een tekenfilmachtige shoot’em up die zich afspeelt in de ruimte. In het spel besturen spelers als het ware twee ruimteschepen, die zich ieder op een helft van het scherm bevinden. Zij kunnen vrij wisselen tussen de twee kanten van het scherm om zo in leven te blijven en puzzels op te lossen.