Sony heeft recentelijk een nieuwe studio geopend die zich exclusief richt op het maken van games voor zijn virtual reality-bril Project Morpheus.

Dat blijkt uit een vacature op Playstationjobs.co.uk.

Hierin zoekt Sony naar een programmeur om aan de slag te gaan bij "een ambitieuze, nieuwe studio". De ontwikkelaar heet North West Studio, vernoemd naar de regio van Engeland waarin het bedrijf gevestigd is.

Sony heeft het openen van de studio niet officieel aangekondigd. Mogelijk betreft het een samenvoeging van teams uit andere studio's.

Driveclub-ontwikkelaar Evolution Studios bevindt zich in dezelfde regio en verloor onlangs een deel van zijn medewerkers, die Sony zoveel mogelijk elders zou proberen te plaatsen. Van Evolution is bekend dat het al in de beginfase van Project Morpheus met de bril aan de slag is gegaan.

Vroeg stadium

Aan wat voor projecten de nieuwe studio precies werkt, is nog niet bekend. Volgens de vacature bevindt het huidige team zich nog in een vroeg stadium wat betreft de ontwikkeling van het eerste spel.

Verder gaat het om een klein aantal werknemers. Sony gaf eerder al aan dat de ontwikkelteams van virtual reality-games niet zo groot hoeven te zijn.