De populaire game Candy Crush Saga wordt standaard met ieder exemplaar van Windows 10 geleverd. 

Dat maakt Microsoft bekend via zijn officiële nieuwssite voor het Xbox-merk.

Iedereen die Windows 10 aanschaft of updatet naar de nieuwste versie, krijgt het spel standaard erbij. Het betreft wel een tijdelijke overeenkomst tussen Microsoft en Candy Crush Saga-ontwikkelaar King. Hoe lang deze duurt, is niet bekend.

Het bedrijf gebruikte tijdens zijn Build-conferentie eind april Candy Crush Saga al als voorbeeld van een Android-app die eenvoudig naar het Windows-besturingssysteem was overgezet. 

Winst voor King

Microsoft maakte verder bekend dat ook de andere spellen van King naar Windows 10 komen. De aankondiging viel samen met de bekendmaking van Kings kwartaalcijfers.

Het bedrijf boekte het eerste kwartaal van 2015 minder omzet dan in dezelfde periode het jaar ervoor, maar meer winst. De nettowinst bedroeg 164,1 miljoen dollar tegenover 127,2 miljoen in het eerste kwartaal van 2014. De omzet daalde van 606,7 miljoen dollar naar 569,5 miljoen.

King zag daarnaast zowel het aantal dagelijks actieve, maandelijks actieve als unieke maandelijkse gebruikers toenemen.

Betalende spelers

Het aantal unieke spelers dat in een maand betaalde voor het spel, daalde echter fors ten opzichte van begin 2014, van bijna 11,86 miljoen naar ruim 8,52 miljoen. Daar staat wel een hogere opbrengst per betalende gebruiker tegenover.

King meldt ook dat zijn Candy Crush-games afgelopen kwartaal voor slechts 38 procent van de omzet verantwoordelijk waren. Een jaar geleden lag dat percentage nog op 55 procent.