Pretparkbouwgame Rollercoaster Tycoon World krijgt voor de tweede keer een nieuwe ontwikkelaar. Daardoor lijkt de game opnieuw grafisch op de schop te gaan.

Dat meldt uitgever Atari op zijn site.

Rollercoaster Tycoon World werd in eerste instantie ontwikkeld door Pipeworks, de studio achter Zumba Fitness. Eind 2014 werd de game overgezet naar ontwikkelaar Area 52, die de game grafisch moest verbeteren omdat het publiek negatief op de eerste beelden reageerde.

Daarop verscheen in maart een eerste trailer Rollercoaster Tycoon World, maar die is volgens Atari gemaakt op basis van werk van Area 52. Het eindresultaat zal anders ogen, en wordt gemaakt door een derde studio die de ontwikkeling van de game ‘enige tijd geleden’ heeft overgenomen.

Welke studio dat is laat Atari niet weten, naar eigen zeggen omdat het team al zijn aandacht in de game wil steken. Het spel zou in de volgende fase van zijn ontwikkeling zijn, en op weg zijn naar een release.

Wanneer Rollercoaster Tycoon World daadwerkelijk verkrijgbaar is blijft onduidelijk. De pc-game stond oorspronkelijk gepland voor verkoop begin 2015, en staat vooralsnog gepland voor het midden van dit jaar. De meest recente game in de serie, Rollercoaster Tycoon Mobile, werd erg negatief ontvangen.

Review: Rollercoaster Tycoon Mobile optelsom van teleurstellingen