Tom Clancy's The Division verschijnt in het eerste kwartaal van 2016 voor Playstation 4, Xbox One en pc.

Dat blijkt uit de financiële cijfers van uitgever Ubisoft.

Hoewel The Division officieel nog voor 2015 stond gepland, gaven de ontwikkelaars eerder al aan dat ze niet zeker wisten of ze dat zouden halen. 

The Division draait om een ziekte die een groot gedeelte van de mensheid uitroeit. Een speciaal team van agenten moet in een door chaos verscheurd New York zien te overleven en inwoners proberen te helpen.

De game combineert daarbij elementen van shooters, zogeheten role-playing games en mmo's, zoals World of Warcraft. Spelers kunnen online zowel tegen als met elkaar spelen.

Onbekende titel

Ubisoft brengt in het eerste kwartaal van 2016 naar eigen zeggen ook nog een andere grote game uit. Het is nog niet bekend om wat voor spel het gaat.

De uitgever verwacht desondanks dat het in aankomend fiscaal jaar minder omzet boekt dan in fiscaal 2015, waarin onder meer Assassin's Creed: Unity, Far Cry 4 en Watch Dogs verschenen.

Ubisoft boekte in dat jaar een nettowinst van 112,7 miljoen euro, ten opzichte van een verlies van 49,3 miljoen euro het jaar ervoor. Ook de omzet nam aanzienlijk toe, van ruim een miljard euro naar 1,46 miljard.

De brutowinst was tot slot hoger dankzij een toename van het percentage digitale verkopen, waarop Ubisoft meer marge pakt per verkocht spel dan bij retailexemplaren.

Voor fiscaal 2016 verwacht Ubisoft lagere inkomsten uit nieuwe titels. In de komende twaalf maanden brengt het bedrijf onder meer Assassin’s Creed: Syndicate, Rainbow Six: Siege, een nieuwe Just Dance, Tom Clancy’s The Division en de nog onaangekondigde titel uit.