Trivia Crack, het populaire quizspelletje voor smartphones, heeft in Nederland 1,85 miljoen maandelijks actieve gebruikers.

Dat laat de ontwikkelaar Etermax van de smartphonegame desgevraagd aan NU.nl weten.

In totaal hebben 2,3 miljoen Nederlanders de app gedownload en gebruiken 1,85 miljoen mensen hem actief. Daarmee staat Nederland momenteel op de vierde plek wat betreft het aantal actieve spelers.

Wereldwijd heeft Trivia Crack 37 miljoen actieve gebruikers.

Nederlandse vragen

In de game kunnen vrienden tegen elkaar of tegen vreemden spelen en vragen beantwoorden in diverse categorieën. Per categorie moet in één spelletje een trofee worden gewonnen. Wie als eerst alle trofeeën heeft, wint dat spel.

Trivia Crack ondersteunt sinds enkele weken ook Nederlandse vragen en gebruikers kunnen zelf nieuwe vragen blijven insturen. Nederlanders doen dat volgens de ontwikkelaar opvallend veel.

Per dag komen er zo’n 15.000 nieuwe vragen binnen. Die moeten nog wel goedgekeurd worden.

Omzet

Trivia Crack staat in Nederland al weken in de hoogste regionen van de lijsten met meest gedownloade iOS-apps, zowel bij de betaalde als gratis apps. De gratis versie heeft reclame, de betaalde niet.

Hoeveel geld het bedrijf met zijn populaire app verdient, wordt niet bekendgemaakt. “De omzet komt voor 50 procent uit advertenties en voor 50 procent uit in-app aankopen.”

Toekomst

Trivia Crack werd in begin 2014 in Zuid-Amerika uitgebracht. Na een explosief begin werden in het tweede kwartaal de Verenigde Staten en Canada toegevoegd en momenteel is de app groeiende in Europa. In de tweede helft van 2015 wil Trivia Crack uitbreiden naar Azië.

Vaak raken smartphonegames na verloop van tijd in de vergetelheid. Trivia Crack wil dat naar eigen zeggen voorkomen door te blijven innoveren: “Apple wilde dat we de eerste game op de nieuwe Apple Watch waren en dat hebben we dus gedaan.”

“We werken bovendien aan iets dat we ‘cards’ noemen waardoor de game een heel nieuwe dimensie krijgt.”  Over deze cards wil de ontwikkelaars verder niets zeggen. Wel laat het bedrijf nog weten de chatfunctie van Trivia Crack flink te gaan uitbreiden met onder meer foto’s, video’s, voice en groepsgesprkeken.

Nieuwe app

Zoals eerder aangekondigd werkt het bedrijf ook aan een nieuwe app met de naam Channels. Dat is meer een soort sociaal netwerk waar personen, bedrijven en bijvoorbeeld leraren kanalen kunnen aanmaken met eigen vragen.

Volgers van die kanalen kunnen deze vragen dan beantwoorden en tegen elkaar strijden om de hoogste score.

Download Trivia Crack voor AndroidiOS of Windows Phone