In de komende twee jaar verschijnen vijf mobiele games van Nintendo.

Dit maakt het Japanse bedrijf bekend tijdens een bijeenkomst met investeerders over de aankomende fiscale jaren.

Nintendo benadrukt dat het hoopt een grotere groep consumenten met zijn titels in aanraking kan laten komen "door verder te kijken dan de traditionele focus op apparaten die gemaakt zijn voor games".

Zoals Nintendo in maart aankondigde, wordt naar elke Nintendo-franchise gekeken of een mobiele game de moeite waard is.

Competitief

De reden voor het relatief lage aantal games is tweeledig. Enerzijds is Nintendo ervan overtuigd dat de mobiele gamemarkt reeds behoorlijk competitief is, zelfs als het gaat om titels die zich reeds bewezen hebben. Het is daardoor moeilijk in te schatten of een game een succes wordt.

Anderzijds voorziet Nintendo dat er een groot onderscheid is tussen mobiele games en titels die verschijnen op systemen die zich volledig richten op games.

Dena

Nintendo is voor het uitbrengen van de mobiele games een samenwerkingsverband aangegaan met Dena, een Japans bedrijf dat zich specialiseert in mobiele games en commerciële applicaties voor mobiele platformen.

Ook wordt gekeken of er een vorm van connectiviteit tussen mobiele apparaten en traditionele gamesystemen mogelijk is.

Geen overzettingen

Om de kans op succes verder te vergroten, wil het bedrijf enkel geschikte titels als uitgangspunt voor een mobiele game nemen. Het overzetten van bestaande titels is daarmee uitgesloten.

Het vijftal mobiele games dat in de aankomende twee jaar verschijnt, zal bovendien doorontwikkeld worden na de release van de betreffende game, mogelijkerwijs in de vorm van updates of downloadbare content.