De filmpjesmaker voor Grand Theft Auto 5 die met de pc-versie werd geïntroduceerd, komt ook naar de Playstation 4- en Xbox One-versie van het spel.

Dat maakte ontwikkelaar Rockstar donderdagavond bekend in een vraag-en antwoordsessie op zijn officiële website.

Met deze zogeheten Rockstar Editor kunnen spelers van Grand Theft Auto 5 gameplay opnemen en deze vervolgens monteren door bijvoorbeeld verschillende camerastandpunten te gebruiken.

Rockstar laat weten dat er momenteel ook aan een aangepaste versie voor de PlayStation 4 en Xbox One wordt gewerkt. Het bedrijf hoopt deze aankomende zomer uit te kunnen brengen. De Xbox 360- en Playstation 3-versie krijgen de filmpjesmaker niet vanwege de verouderde hardware.

Video: Bekijk de filmpjesmaker van GTA 5

Geen eigen muziek

Wel krijgen alle vier consoleversies de nieuwe radiozender die via de pc-release werd toegevoegd aan het spel. Het afspelen van eigen muziek tijdens het spelen blijft voorbehouden aan pc-spelers. 

Rockstar maakte verder nog bekend dat er de komende tijd waarschijnlijk geen extra Heists aan het multiplayergedeelte, GTA Online, toegevoegd zullen worden. Dit zijn speciale coöperatieve missies waarbij meerdere spelers samen succesvol een overval moeten plegen.