Een vervolg op het vorig jaar verschenen Titanfall verschijnt in het fiscale jaar 2017. Dat meldt EA bij de bekendmaking van zijn positieve jaarcijfers.

EA maakte afgelopen nacht zijn jaarcijfers bekend.

EA liet tijdens de bekendmaking van de cijfers de games die in het fiscale jaar 2016 verschijnen zien. Een vervolg op Titanfall stond hier niet bij. EA gaf aan dat mensen uit moeten gaan van een release in 2017. De game verschijnt in ieder geval in fiscaal 2017, dat voor uitgever Electronic Arts loopt van 1 april 2016 tot en met 31 maart 2017.

Over het vervolg op de shooter Titanfall is nog niets bekend. De eerste game verscheen vorig jaar voor Xbox One, Xbox 360 en pc en werd ontwikkeld door Respawn Entertainment, opgericht door de voormalige bazen van Call of Duty-ontwikkelaar Infinity Ward. 

Plants vs Zombies en Need for Speed

De uitgever liet ook weten dat in het eerste kwartaal van 2016 een vervolg op Plants vs Zombies: Garden Warfare verschijnt. Aan het einde van dit jaar verschijnen ook twee nieuwe Need for Speed-games. Eén wordt door Need for Speed: Rivals-studio Ghost Games ontwikkeld voor consoles en één is Need for Speed: No Limits voor mobiele platformen.

Gisteren kondigde EA ook aan dat de nieuwe Mirror's Edge-game in het eerste kwartaal van 2016 verschijnt, dat loopt van 1 januari tot en met 31 maart 2016. De nieuwe Mirror's Edge-game is geen direct vervolg op de in 2008 verschenen actiegame, maar speelt zich voor de eerste game af. Wederom draait het spel om het zo sierlijk mogelijk rennen en springen over en door gebouwen. 

Cijfers

Voor het afgelopen fiscale kwartaal, dat eindigde op 31 maart 2015, heeft EA 896 miljoen dollar aan netto omzet gedraaid. In dezelfde periode vorig jaar was dat 914 miljoen dollar. In het complete fiscale jaar heeft EA echter een hogere omzet van 4,319 miljard dollar gemaakt, in vergelijking met 4,021 miljard dollar in het afgelopen fiscale jaar.

EA heeft het afgelopen fiscale jaar 806 miljoen dollar winst binnengehaald, in vergelijking met 534 miljoen dollar in het vorige fiscale jaar. Eén van de redenen hiervoor is een stijgende mobiele omzet, namelijk 524 miljoen dollar.