Guitar Hero Live is vandaag aangekondigd. Eerder vandaag lekte de Franse website Le Monde al informatie over de titel.

FreeStyleGames, de studio verantwoordelijk voor DJ Hero, ontwikkelt de game. Guitar Hero Live richt zich volledig op het spelen op een gitaar en biedt een first-person cameraperspectief. 

De game biedt twee verschillende spelmodi, Live en TV. In het eerste speltype worden nummers gespeeld voor een 'echt' publiek, waarvan de reacties zijn opgenomen. Het publiek reageert op de prestaties van spelers. De tweede modus laat hen nummers spelen terwijl op de achtergrond de videoclip van die liedjes wordt afgespeeld.

Nieuwe controller

Daarnaast is de gitaarcontroller aangepast: in plaats van één rij met gekleurde knoppen, zijn er twee rijen met elk drie zwart-witte knoppen op de gitaar. Instrumenten en nummers uit voorgaande delen zijn niet te gebruiken in de nieuwe game.

Guitar Hero Live komt naar PlayStation 4, PlayStation 3, Xbox One, Xbox 360, Wii U en nog ongespecificeerde mobiele platforms. De game verschijnt ergens in de herfst en gaat samen met de gitaar 99 dollar kosten. Een prijs in euro's is nog niet bekend.

De Guitar Hero-reeks werd voorheen ontwikkeld door Harmonix en laat spelers op een plastic gitaar spelen. In voorgaande delen werden er ook andere instrumenten toegevoegd, waaronder een drumstel en een microfoon voor zang. Harmonix stopte met het maken van de Guitar Hero-reeks en ging door met de Rock Band-serie, waar dit jaar het vierde deel van verschijnt.

Guitar Hero: Opkomst en ondergang van een miljoenenfranchise