De finale van het jaarlijkse wereldkampioenschap League of Legends wordt dit jaar op 31 oktober gehouden in de Mercedes-Benz Arena in Berlijn.

Dat maakte organisator en tevens ontwikkelaar van het spel Riot Games donderdag bekend.

Tijdens de wereldkampioenschappen strijden de beste teams uit verschillende continenten tegen elkaar. 

Vorig jaar werd de finale nog gespeeld in Zuid-Korea, waarbij 40.000 toeschouwers de beslissende wedstrijden live bijwoonden.

In totaal werd dat evenement door 27 miljoen mensen bekeken. In 2013 en 2012 vond de finale plaats in de Verenigde Staten.

Voorafgaand aan de finale wordt een groepsfase gespeeld in Parijs, van 1 tot en met 4 oktober. De kwartfinales vinden van 15 tot en met 18 oktober plaats in Londen, de halve finales zijn op 24 en 25 oktober in Brussel.

Moba

League of Legends is veruit de populairste game binnen het zogeheten Moba-genre, dat staat voor 'multiplayer online battle arena'. Twee teams nemen het tegen elkaar op in online wedstrijden en proberen elkaars basis te vernietigen. 

Het spel heeft zo'n 67 miljoen maandelijks actieve spelers en dagelijks 27 miljoen. Riot Games stelt op zijn website dat League of Legends iedere dag tijdens piekmomenten meer dan 7,5 miljoen gelijktijdige spelers telt.