Nintendo maakt het mogelijk om Nintendo 64- en Nintendo DS-games te spelen op de virtuele console van de Wii U.

Dat heeft de gamemaker woensdagnacht bekendgemaakt. 

Super Mario 64 en Donkey Kong 64 zijn direct te downloaden voor de nieuwe console. Ook de DS-games Mario Kart DS en Wario Ware: Touched! zijn meteen beschikbaar.

Alle vier de titels kosten 9,99 euro. Als gamers de Nintendo 64-games al voor de originele Wii hadden gedownload, moet nog eens 1,99 euro worden betaald voor de upgrade naar de Wii U-versie. Tot 16 april geldt de deal dat mensen die drie van de vier titels downloaden, de vierde gratis ontvangen.

Nintendo DS

De Nintendo DS-games kunnen geheel op de gamepad van de Wii U worden gespeeld door een virtuele versie van de DS hierop te tonen. De gamepad kan ook in portretstand worden gehouden om de twee schermen van de DS meer ruimte te geven.

Ook is het mogelijk om het bovenste scherm van de DS groot te tonen, terwijl het onderste scherm in een kleiner formaat ernaast wordt getoond. Ten slotte kan het bovenste scherm op een aangesloten tv worden getoond, terwijl het onderste scherm van de DS op de Gamepad staat.

Mario Kart

Nintendo kondigde woensdagnacht ook enkele veranderingen voor bestaande games aan. Zo is Pokémon-personage Mewtwo vanaf 28 april speelbaar in Super Smash Bros voor Wii U en Nintendo 3DS. De toevoeging is gratis wanneer de gebruiker zowel de Wii U- als de 3DS-versie van de game heeft en kost los 3,99 euro.

Een tweede downloadbare uitbreiding voor Mario Kart 8 verschijnt op 23 april en brengt onder meer een moeilijkere 200cc-modus met zich mee. Er zitten acht nieuwe circuits en verschillende nieuwe personages in de gratis uitbreiding.

Ten slotte maakte Nintendo bekend dat in september de Wii U-game Mario Maker verschijnt. Die stelt spelers in staat om hun eigen Mario-levels te creëren.