Dinsdag 4 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Super Mario 64

Super Mario 64 in hd speelbaar in browser

Om de kracht van browser-plugin Unity te tonen heeft een ontwikkelaar het eerste level van Super Mario 64 voor browsers speelbaar gemaakt.
Door NU.nl

Softwareontwikkelaar Roystan Ross maakte het eerste level van Super Mario 64, Bob-Omb Battlefield, na toen hij experimenteerde met Unity.

Die zogenoemde engine wordt veel gebruikt als drijvende kracht achter allerhande games, zowel voor smartphones als voor spelcomputers. Unity heeft ook een browser-plugin, die het spelen van games in de browser zonder verdere download mogelijk maakt.

Ross bouwde om die plugin op de proef te stellen het volledige eerste level van Super Mario 64 na. Die populaire 3d-platformgame die in 1996 voor de Nintendo 64 verscheen zorge voor een revolutie in het genre.

Het Super Mario 64-level is niet alleen speelbaar, maar ziet er ook beter uit dan het origineel. Bovendien is het met controllers van Playstation 3 en 4 en Xbox 360 en One te spelen. Ross maakte het hele eerste level na, maar zegt geen plannen te hebben de rest van de game de game na te maken.


Lees meer over:

Nintendo

Aanbevolen artikelen