In navolging van Candy Crush-ontwikkelaar King is nu ook Farmville-maker Zynga aangeklaagd wegens vermeende misleiding van investeerders in aanloop naar zijn beursgang.

Dat meldt Reuters.

De zaak kreeg afgelopen woensdag doorgang van een rechter in San Francisco, die de aanklacht dertien maanden eerder in zijn oorspronkelijke vorm nog had verworpen.

Een nieuwe versie van de aanklacht zou echter voldoende ruchtbaarheid geven aan de claim dat Zynga bewust bepaalde informatie heeft achtergehouden om een positiever beeld van het bedrijf te schetsen. 

Zo zou een terugloop van het aantal actieve spelers niet zijn gemeld, terwijl Zynga die cijfers "obsessief" verzamelde, aldus de aanklacht. 

Wijzigingen Facebook

Ook heeft Zynga naar verluidt niet kenbaar gemaakt dat zijn jaarinkomsten van 2012 negatief beïnvloed zouden worden door een verandering binnen het game-platform van Facebook, waarvan Zynga destijds nog grotendeels afhankelijk was voor zijn omzet.

Mede door die verlaagde verwachting daalde de waarde Zynga op de aandelenmarkt aanzienlijk in de maanden na de beursgang eind 2011. 

Eind vorige week werd concurrent King, bekend van Candy Crush Saga, om dezelfde reden aangeklaagd.