Jonge game-ontwikkelaars gaan komende week de gemeente Groningen helpen met het oplossen van problemen waar ze tegenaan lopen.

Dat meldt de gemeente in een persbericht.

Van maandag tot en met donderdag is er in Groningen een bijzonder project om te laten zien wat de game-industrie kan betekenen voor de gemeente Groningen en haar ambtenaren.

De komende vier dagen verplaatsen ongeveer 50 game ontwikkelaars hun werkplek van de game-incubator Indietopia naar het gemeentekantoor aan de Kreupelstraat. Daar laten zij medewerkers van de gemeente Groningen kennis maken met gaming, en vooral serious gaming. Dit is een onconventionele oplossing voor problemen in de vorm van een spel.

Het doel van deze week is de ‘traditionele’ wereld van de ambtenarij te verbinden met de ‘hippe’ wereld van de game ontwikkelaars. Hierdoor worden sociale problemen op het gebied van bijvoorbeeld zorg of schooluitval op een nieuwe, creatieve manier aangepakt. Indietopia en de gemeente Groningen willen vooral een dialoog starten tussen de twee sectoren om elkaar in de toekomst te helpen en hopelijk beter samen te werken.

Wethouder Ton Schroor is enthousiast over het experiment: “Er zijn al mooie voorbeelden waarbij games worden ingezet bij het beïnvloeden en veranderen van ongewenst gedrag. Bovendien blijken games effectiever dan reclamecampagnes bij het veranderen van gedrag. Ik ben dus heel benieuwd wat deze samenwerking ons gaat opleveren."

Indietopia is een organisatie die bedrijven in de noordelijke gaming industrie faciliteert en ondersteunt. Indietopia is gevestigd in het voormalige Springs-pand aan de Grote Markt. Daar hebben ongeveer 50 game ontwikkelaars een werkplek en werken er samen. Indietopia helpt hen met acquisitie, marketing en andere aspecten waar je als beginnend bedrijf niet meteen aan denkt.