Vrijdag 7 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Bad Piggies Angry Birds

Angry Birds-maker ziet winst kelderen in 2014

Rovio, ontwikkelaar van de populaire serie Angry Birds-games, heeft in 2014 zo'n 73 procent minder winst gemaakt dan in het jaar daarvoor.
Door NU.nl

Dat heeft het bedrijf donderdag bekendgemaakt. De operationele winst over het hele jaar kwam uit op 10 miljoen euro.

De omzet daalde met 9 procent naar 158,3 miljoen euro. Dat had voornamelijk te maken met veel zwakkere verkopen van speelgoed, kleding en andere merkgerelateerde spullen. Met die tak werd 41,4 miljoen euro omgezet, 42 procent minder dan een jaar eerder.

Jaarcijfers Rovio

Deze inhoud kan helaas niet worden getoondWij hebben geen toestemming voor de benodigde cookies. Aanvaard de cookies om deze inhoud te bekijken.

Uit games steeg de omzet juist van 95,2 naar 110,7 miljoen euro. Vorig jaar lanceerde Rovio zes mobiele games. Het bedrijf maakt niet bekend welke games het meest opleveren.

Pekka Rantala, directeur van Rovio, zegt dat hij niet tevreden is over de inkomsten uit licenties voor consumentenproducten. "Desalniettemin krijgt de aankomende Angry Birds-speelfilm zeer positieve reacties van verkoop- en licentiepartners, evenals van consumenten in focusgroepen. Dit zal in de komende jaren een positieve impact op licentiëring hebben."

De Angry Birds-film verschijnt in mei 2016, onder meer met de acteurs Jason Sudeikis (Horrible Bosses), Peter Dinklage (Game of Thrones) en Josh Gad (Frozen).


Lees meer over:

Rovio

Aanbevolen artikelen