Het Nederlandse bedrijf Utomik wil de 'Spotify voor games' worden en biedt onbeperkt pc-games aan voor een bedrag van 10 euro per maand.

Op dit moment wordt Utomik door een kleine groep gebruikers getest. In plaats van streaming worden games via de software geïnstalleerd op de computer van de gebruiker.

De software van Utomik biedt vooralsnog tachtig games van verschillende uitgevers aan, waaronder Assassin's Creed: Black Flag, Bioshock Infinite en Dishonored. De interface lijkt grotendeels op die van Netflix, waarbij gebruikers op een game kunnen klikken om deze te installeren en vervolgens te spelen.

Utomik downloadt een klein gedeelte van de game waarna de gebruiker al direct kan spelen. Tijdens het gamen wordt de rest van de game gedownload.

Gebruikers van Utomik kunnen via de dienst ook zogeheten premium-games aanschaffen. Dit zijn games die net uit zijn. De gekochte games worden aan de software toegevoegd en blijven, ook als het abonnement wordt beëindigd, eigendom van de gebruiker.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor de gesloten bèta van Utomik. Een uiteindelijke releasedatum is nog niet bekendgemaakt.