EA sluit de deuren van Maxis Emeryville, ontwikkelaar van de populaire Simcity-games.

Dat heeft het bedrijf woensdagnacht bevestigd tegenover Polygon, nadat medewerkers op Twitter melding maakten van de sluiting.

"Het waren twaalf leuke jaren, maar het is tijd om het licht uit te doen en de sleutel onder de deur door te schuiven", schreef Guillaume Pierre, hoofd van het ontwikkelteam van Simcity. "Iedereen is zijn baan kwijt", stelde hij later.

In een verklaring meldt EA dat werknemers de mogelijkheid krijgen om "andere posities in de Maxis-studios en binnen EA te verkennen", maar dat er ook medewerkers zullen verdwijnen. Hoeveel mensen hierdoor worden geraakt is onduidelijk.

Oprichting

Verschillende Maxis-studio's buiten Emeryville blijven bestaan. Het hoofdkantoor was echter verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de Simcity-serie, die in 2013 nieuw leven in werd geblazen.

Maxis werd in 1987 opgericht, bracht twee jaar later de eerste Simcity-game uit en werd in 1997 overgenomen door EA. Een van de oprichters van Maxis ontwikkelde onder de nieuwe eigenaar de eveneens zeer populaire gamereeks The Sims.

Volgens EA wordt de ontwikkeling van de Sims-serie niet beïnvloed door de sluiting van Maxis Emeryville. Een anonieme bron binnen EA stelt echter tegenover Polygon dat ook binnen dat team een "handvol mensen" wordt ontslagen.

Review: Simcity lost verwachtingen deels in