Nvidia heeft een nieuwe Android TV-settopbox gelanceerd die 4K-resoluties ondersteunt.

De settopbox Shield werd tijdens de Game Developers Conference in San Francisco getoond. Daarnaast kan de Shield ook worden gebruikt als gameconsole.

Met Android TV hebben gebruikers de mogelijkheid om content van Google aan te schaffen en te bekijken, zoals films. Via Nvidia's app-winkel kunnen gebruikers games downloaden die voor het apparaat zijn geoptimaliseerd.

Ook levert Nvidia zijn eigen streamingdienst Grid mee, waarmee gebruikers games in een resolutie van 1080p met zestig frames per seconde kunnen streamen. Beschikbare Grid-games zijn onder andere aankomende games Batman: Arkham Knight en The Witcher 3: Wild Hunt.

"De Shield zorgt voor de beste Android TV-ervaring, en het is ook nog eens een zeer krachtige console", zo laat Nvidia weten.

Aluminium

Het apparaat is fors en gemaakt van aluminium. Er is ruimte voor een ethernetkabel, maar de settopbox kan ook via wifi met het internet verbinden. De settopbox draait op een Tegra X1-chip en 3 GB aan RAM, en heeft 16 GB interne opslagruimte.

De Shield is vanaf mei in de Verenigde Staten te koop voor een adviesprijs van 199 dollar. De koper krijgt voor die prijs ook een controller erbij. Een Europese releasedatum of prijs is niet bekendgemaakt.