Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain verschijnt wereldwijd op 1 september. Dit maakte de bedenker van de reeks in een uitgelekte video bekend.

Eigenlijk had de video pas op 4 maart moeten verschijnen. Ontwikkelaar Kojima Productions telde op zijn site af naar de onthulling. Gamesite IGN zette de video echter al kortstondig online, waardoor de lanceerdatum te zien was.

Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain verschijnt volgens de video wereldwijd op 1 september 2015. Het spel is in ontwikkeling voor de Playstation 4, Xbox One, Playstation 3, Xbox 360 en pc. Of de game ook gelijktijdig op al die platfomen verschijnt is niet bekend.

In de uitgelekte video zegt bedenker van de game Hideo Kojima dat zijn spel zo goed als af is. Ook gaat hij dieper in op het multiplayer-onderdeel van de game. Dat draait om het verdedigen van de eigen basis, en het besluipen van die van een ander. Spelers kunnen hun basis versterken door tijdens het singleplayer-verhaal soldaten te vangen en voor zich te winnen.

Op 18 maart 2014 verscheen al een proloog van Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain. In die titel was voor het eerst 24-acteur Kiefer Sutherland als hoofdpersonage Snake te horen. De stem werd in alle voorgaande titels door acteur David Hayter ingesproken.