Een kunstenaar heeft een zeldzaam exemplaar van de nieuwe Nintendo 3DS in de magnetron gestopt en het verbrande resultaat daarna op veilingsite eBay gezet.

De kunstenaar, Kenny Irwin, vraagt ruim elfduizend dollar voor het verbrande exemplaar

Het gaat om een gelimiteerde New 3DS XL in het thema van het recentelijk verschenen The Legend of Zelda: Majora's Mask 3D, een remake van de Nintendo 64-versie uit 2000.

De speciale uitvoering is met een gouden kleur afgewerkt en heeft een iconisch masker uit het spel op de buitenkant van het bovenste scherm staan. 

Uitverkocht

De gelimiteerde versie werd vorige week gelanceerd, maar bleek kort daarna al uitverkocht. Sindsdien worden exemplaren voor fors hogere prijzen verhandeld op veilingsites als eBay.

Irwin maakt in zijn beschrijving wel duidelijk dat het om een niet langer werkend exemplaar gaat, omdat hij deze in de magnetron heeft gestopt.

De kunstenaar doet dit vaker met prijzige elektronica, zoals eerder bij de Samsung Galaxy S4 en iPhone 5. Irwin documenteert het proces op Youtube en bied het resultaat daarna te koop aan.

Hij zegt sinds het plaatsen van de video over de zeldzame 3DS veel boze reacties van Nintendo-liefhebbers te hebben ontvangen.

Video: New 3DS XL in de magnetron