Vrijdag 19 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Nederlands iPhone-spel wordt bestuurd met hartslag

Het Nederlandse bedrijf Happitech heeft Skip a Beat ontwikkeld; een spel waarbij de hartslag van de speler invloed heeft op de game. 
Door NU.nl

Het spel maakt gebruik van de flitser. Aan het begin van elk level houdt de speler zijn of haar vinger voor de flitser. De app kan vervolgens de hartslag meten door te kijken naar hoe het licht door de huid heen schijnt. 

In het spel moet een zwevende kikker worden genavigeerd langs obstakels, ongeveer zoals bij Flappy Bird. Daarnaast moet tijdens het spelen de hartslag binnen bepaalde waardes gehouden worden. 

"Ons doel is vooral om je bewust te maken van je hartslag. Wat er met je gebeurt met je wanneer je teveel koffie drinkt, slecht slaapt of een goed ontbijt hebt", aldus Happitech-ceo Yosef Harb tegen Mashable. "Het is een combinatie van bewustwording en het 'gekwantificeerde zelf'". 

Volgens Harb zou het spel ook een leuke manier kunnen zijn voor mensen met hartklachten om hun hartslag in de gaten te houden. De ontwikkelaars zijn van plan de app te laten werken met iOS Healthkit, en willen mogelijk ook een Apple Watch-app maken.

Skip a Beat is beschikbaar in de App Store voor 1,99 euro.

Aanbevolen artikelen