Er is een update beschikbaar voor de Nederlandse Xbox One waarna de console toegang heeft tot OneGuide, een dienst waarmee tv kan worden gekeken via de Xbox.

Microsoft rolt de update vanaf vrijdag uit in Nederland.

OneGuide was al langer beschikbaar in andere landen, maar nog niet in Nederland. Hoewel het vanaf de lancering al mogelijk was om televisie te kijken met de Xbox One, voegt OneGuide een gids toe waardoor gemakkelijk programma's opgezocht kunnen worden. Op deze manier is de tv bijvoorbeeld te besturen via handgebaren of stemcommando's die de Kinect registreert.

Microsoft introduceert ook Game Hubs, centrale plaatsen met informatie, gidsen en andere informatie over games. Elke Xbox One-game heeft een hub waarin deze informatie te zien is, naast welke vrienden de game aan het spelen zijn, videoclips en streams van de game.

Verbindingssterkte

Verder verbetert de update de verbinding tussen controllers en de console, die soms wegviel. Bovendien verbinden controllers nu sneller: dat duurt twee seconden in plaats van vier tot vijf seconden, aldus Microsoft. Ook de verbinding in groepsgesprekken (party chat) moet stabieler zijn.

Naast functionele updates is er ook een uiterlijke vernieuwing: Xbox One-bezitters kunnen een eigen achtergrond instellen voor het thuisscherm. Daarnaast zijn de app-tegels doorzichtig te maken zodat deze achtergrond beter te zien is.

Review: Xbox One flink verbeterd voor Nederlandse lancering