De nieuwe game Rise of the Tomb Raider, die rond de feestdagen van 2015 wordt verwacht, speelt zich onder andere af in Siberië.

Dat blijkt uit de maartuitgave van tijdschrift GameInformer. Een gebruiker op het forum NeoGAF kreeg een kopie van het tijdschrift in handen en zette de nieuwe details online. 

Lara Croft gaat in Rise of the Tomb Raider in Siberië op zoek naar het geheim van onsterfelijkheid en krijgt te maken met een mysterieuze orde die het op haar gemunt heeft. De game speelt zich af op twee locaties, de tweede setting is nog niet bekend.

De Siberische natuur is in de nieuwe game de grootste vijand en vriend van Croft, vertelt ontwikkelaar Crystal Dynamics. Het hoofdpersonage zal moeten overleven in de kou en zich verdedigen tegen wilde dieren.

Wel kan Croft in bomen klimmen, zich verstoppen in struiken en zwemmen. Ook herstellen planten en lappen een beetje leven en kan Croft spullen maken. Daarnaast is de vertrouwde boog terug en introduceert de nieuwe Tomb Raider-game meerdere soorten van ieder beschikbaar wapentype.

The Last of Us

Volgens de ontwikkelaar is het net als in de niet-gerelateerde game The Last of Us mogelijk om gevechten uit de weg te gaan. Dit is echter niet het doel. In plaats daarvan moedigt de game spelers aan om goed te plannen voor ze een gevecht aangaan. Vijanden kunnen afgeleid worden en spelers kunnen vijanden ook afschudden als ze ontdekt zijn.

Verder is ontwikkelaar Crystal Dynamics van plan meer te doen met puzzels en tombes. Nieuwe uitdagingen en ook gevechten worden verweven met de puzzels. Mogelijk zit er ook een dag-nacht-cyclus in de game: GameInformer schrijft dat dieren zich anders gedragen afhankelijk van de tijd.

Release

Rise of the Tomb Raider komt rond de feestdagen uit op Xbox One en Xbox 360, hoewel een latere release op andere platformen niet uitgesloten is. Crystal Dynamics maakt alleen de Xbox One-versie, Nixxes Software maakt de Xbox 360-versie. Deze studio was ook verantwoordelijk voor Tomb Raider: Definitive Edition en Lara Croft and the Temple of Osiris.

De meest recente Tomb Raider verscheen begin 2013, maar kreeg in 2014 nog wel een versie voor de Playstation 4 en Xbox One.