Sony en Spotify introduceren Playstation Music, een nieuwe muziekdienst voor de gameconsole die beschikt over de muziekbibiliotheek van Spotify.

Dat melden Sony en Spotify donderdag. Door de samenwerking krijgen 64 miljoen actieve Playstation-gebruikers toegang tot de muziekcollectie van Spotify.

Playstation Music wordt een nieuwe muziekstreamingdienst die is gebouwd op het aanbod van Spotify. De dienst wordt vanaf de lente van 2015 uitgerold in 41 landen, waaronder Nederland en België, en is in eerste instantie alleen te gebruiken op alle Playstation-consoles en Xperia-smartphones en -tablets.  

Playstation-bezitters kunnen hun account koppelen aan Spotify, waardoor het gemakkelijker wordt om een premium-account bij de muziekstreamingdienst aan te schaffen. De gratis en betaalde versie van Spotify komen binnen Playstation Music beschikbaar.

Ook wordt het mogelijk om muziekafspeellijsten tijdens het gamen af te spelen.

De huidige Music Unlimited-service van Sony is vanaf 29 maart van dit jaar niet meer beschikbaar.

Uitgebreid

"Consumenten verwachten een uitgebreid entertainmentaanbod van Sony. Muziek is daar een belangrijk onderdeel van. We willen met Playstation Music de miljoenen gebruikers van Playstation Network over de hele wereld een indrukwekkende muziekervaring geven”, aldus Sony-ceo Andrew House.

"We zijn vereerd om samen te werken met Sony en Playstation om gamers wereldwijd een geweldige muziekervaring te geven", zegt Daniel Ek, ceo en oprichter van Spotify. "Als gamer en gebruiker van een Playstation 4 verheug ik me erop dat ik mijn eigen soundtrack kan maken als ik later dit jaar FIFA 16 speel."

Review: Krachtige Playstation 4 met geweldige controller

Zo wil Spotify in de toekomst slimmer worden