Nintendo heeft in het afgelopen kwartaal minder exemplaren van de 3DS, Wii U en Wii verkocht dan een jaar geleden. 

Dat blijkt uit de cijfers over het vierde kalenderkwartaal van 2014, Het derde kwartaal van het gebroken boekjaar van Nintendo.

Er gingen in de laatste maanden van het jaar 4,9 miljoen exemplaren van de Nintendo 3DS over de toonbank. Een jaar geleden waren dat er nog 7,76 miljoen.

Er werden daarnaast 1,9 miljoen Wii U's en 210.000 Wii's verkocht. In dezelfde periode in 2013 ging het om respectievelijk 1,95 miljoen en 600.000 exemplaren.

Verwachting

De goedkope Japanse yen compenseert de tegenvallende verkopen waardoor Nintendo verwacht in het gebroken boekjaar, dat eindigt op 30 maart, 30 miljard yen (224 miljoen euro) winst verwacht te maken. Eerder ging het bedrijf nog uit van een winst van 20 miljard yen (149,3 miljoen euro).

Volgens marktkenners heeft Nintendo grote moeite om meer liefhebbers te vinden voor de spelcomputers buiten de reeds bestaande groep Nintendo-fans. Daarnaast zal het concern de komende periode geen nieuwe producten lanceren.

Nintendo verwacht in het gehele boekjaar negen miljoen exemplaren van de Nintendo 3DS te verkopen. Dat zijn er drie miljoen minder dan het bedrijf drie maanden geleden verwachtte. De voorspelling voor de verkoop van de Wii (500.000 exemplaren) en de Wii U (3,6 miljoen exemplaren) zijn wel gelijk gebleven.