Zaterdag 1 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Monument Valley

Ruim 80 procent inkomsten Monument Valley uit iOS

De puzzelgame Monument Valley heeft ruim 80 procent van zijn opbrengst te danken aan aankopen via iOS.
Door NU.nl

Dat blijkt uit een infographic die ontwikkelaar Ustwo heeft vrijgegeven. 

81,7 procent van de in totaal ruim 5,85 miljoen dollar werd gegenereerd via Apples mobiele platform, 13,9 procent kwam uit Google Play en 4,3 procent van de Android-appwinkel van Amazon.

Ustwo gaf ook het exacte aantal betaalde downloads tot op heden weer. Op iOS is dat 1.736.431, vergeken met 296.085 downloads via Google Play.

Video: Monument Valley

10 miljoen

De Amazon-appwinkel zorgde voor 499.807 downloads, waarvan 407.560 toen het spel tijdelijk gratis was.

In totaal is Monument Valley inmiddels op meer dan tien miljoen unieke apparaten geïnstalleerd. Dat aantal omvat zowel installaties door één eigenaar op meerdere smartphones of tablets als illegale downloads.

Eerder liet Ustwo al weten dat slechts 5 procent van alle installaties van de game op Android voortkwam uit een betaalde download. Daarbij werden downloads via de Amazon-appwinkel niet meegeteld.

Escher-wereld

Monument Valley verscheen in april van vorig jaar voor iOS en een maand later voor Android. Eind 2014 kwam de uitbreiding Forgotten Shores uit, die extra levels toevoegt. 

In Monument Valley moeten spelers door een Escher-achtige wereld navigeren. Door de camera te draaien kunnen optische trucs worden gebruikt om normaliter onmogelijke paden te creëren.

Apple riep het spel uit tot de beste iPad-game van 2014.


Lees meer over:

Monument Valley

Aanbevolen artikelen