In Uncharted 4 zit een computergestuurde partner die spelers bijstaat tijdens het spelen. Ook bevat de game een multiplayermodus.

Dat blijkt uit een preview van het spel door gametijdschrift Game Informer.

Hoofdrolspeler Nathan Drake krijgt in het vierde deel hulp van zijn voorheen vermiste broer Sam. Game Informer vergelijkt Sams kunstmatige intelligentie met die van Ellie uit The Last of Us, de meest recente game van Uncharted-ontwikkelaar Naughty Dog.

Spelers zullen op sommige momenten samen moeten werken met Sam om verder te komen.

Verder laat Naughty Dog weten dat de Playstation 4-game een multiplayermodus bevat, al ontbreken verdere details. De reeks bevat al multiplayermodi sinds Uncharted 2.

Schattenjager

In de singleplayer krijgt Nathan Drake naast het touw en de piton waarmee hij steile bergwanden beklimt nog meer gereedschappen om puzzels mee op te lossen. Bovendien moeten er meerdere wegen zijn om levels te doorkruisen.

Uncharted 4 speelt zich drie jaar na Uncharted 3 af. Schattenjager Nathan Drake woont samen met Elena, maar wanneer zijn vermiste broer Sam opduikt pakt Drake zijn oude leven weer op.

Samen met Sam reist hij af naar Libertalia, een mythische kolonie op Madagaskar die naar verluidt door piraten is gesticht. Het vierde deel moet dit jaar uitkomen.