De verfilming van Ubisofts Assassin's Creed-serie draait vanaf 21 december 2016 in Amerikaanse bioscopen. 

Dat heeft Twentieth Century Fox aan Hollywood Reporter gemeld.

Een releasedatum voor de Nederlandse bioscopen is nog niet bekendgemaakt. X-Men- en Prometheus-acteur Michael Fassbender speelt de hoofdrol in de film. Daarnaast vervult hij de rol van medeproducent.

De adaptatie van de Assassin's Creed-reeks wordt verzorgd door producent New Regency, dat onder meer In Time en Man on Fire produceerde, en Ubisoft, de uitgever van de spellen zelf.

De film zou oorspronkelijk op 22 mei 2015 uitkomen, maar werd vervolgens drie keer uitgesteld. Bij het derde uitstel noemde Fox aanvankelijk geen datum, enkel dat de film pas in 2016 zou verschijnen.

Assassin's Creed: Unity

Assassin's Creed is één van de meest bekende gamefranchise van de afgelopen jaren. De gamereeks draait om de Assassins, een groep sluipmoordenaars die het opnemen tegen de Templars in verschillende tijdperiodes.

De meest recente game in de reeks, Assassin's Creed: Unity, verscheen in november van vorig jaar. De eerste weken na lancering had het spel te kampen met veel technische problemen.

Afgelopen december lekte ook al de volgende game in de reeks uit, Assassin's Creed: Victory, dat zich in Victoriaans Londen afspeelt en in het najaar van 2015 verschijnt.

Review: Assassin's Creed: Unity vermaakt ondanks problemen