Het Chinese Snail Games komt dit jaar met een console en handheld met een besturingssysteem gebaseerd op Android.

De spelcomputers zijn gepresenteerd tijdens gadgetbeurs CES meldt The Verge.

De OBox, zoals de console gaat heten, draait op een Nvidia K1-processor die ook in Nvidia's Shield Tablet zit en heeft 4 gb werkgeheugen. De rest van de OBox laat Snail Games aan retailers over: deze kunnen kiezen uit twee processoren en vier harde schijven van 500 gb tot 4 tb. Gebruikers kunnen deze onderdelen verwisselen. Zo is de harde schijf van 500 gb bijvoorbeeld te vervangen voor één van 4 tb en andersom.

De nieuwe console speelt 3D- en 4K-beelden af. Voor de 3D-beelden is wel een speciale bril nodig. De controller van de OBox heeft een layout vergelijkbaar met die van de Xbox 360 en de Xbox One, waarbij de linker analoge stick hoger zit dan de rechter en de vierpuntsdruktoets naast de rechter analoge stick zit.

Games

Het apparaat speelt Android-games af, al is Snail Games bezig met het overzetten van zijn eigen pc-games. Hieronder valt onder andere de mmo Age of Wushu, die volgens het bedrijf zo'n 5 à 6 miljoen actieve spelers per maand heeft, waarvan het merendeel in China gesitueerd is.

De OBox gaat volgens een woordvoerder omgerekend tussen de 80 en 420 euro kosten, afhankelijk van het model, hoewel deze prijzen nog niet vast staan. De console heeft in China een geplande release voor het tweede kwartaal van 2015, in de Verenigde Staten moet de OBox het derde kwartaal uitkomen. Een Europese releasedatum is nog niet bekend.

W 3D

Naast een console komt Snail Games met een handheld genaamd W 3D, die het midden houdt tussen een Android-smartphone en een PlayStation Vita. De W 3D heeft twee analoge sticks, een vierpuntsdruktoets, vier knoppen aan de rechterkant en vier shouderknoppen. Het scherm van de telefoon heeft een 3D-functie waar geen 3D-bril voor nodig is. De schermdiagonaal is 5,5 inch en heeft een resolutie van 1920 bij 1080 pixels.

Snail Games is nog in overleg met providers voor de hardware, maar het is al wel zeker dat de W 3D 2 gb werkgeheugen heeft, 4G LTE-internet, Bluetooth 4.0 en twee camera's. Het is nog niet bekend wanneer de smartphone uitkomt, een prijs is ook nog niet bekend.

Bekijk al het nieuws van gadgetbeurs CES