De Britse politie heeft een 22-jarige man opgepakt die onder meer verdacht wordt van de recente grote DDoS-aanval op Xbox Live en Playstation Network (PSN).

De arrestatie is zowel door Daily Dot als door hackerscollectief Lizard Squad gemeld.

De man zou bij dat collectief horen, dat rond de feestdagen in opspraak kwam toen het zowel Xbox Live en Playstation Network met een DDoS aanval onbereikbaar maakte. Woensdagavond maakte ook de Britse politie melding van de arrestatie.

Volgens Lizard Squad zijn er naast de Brit nog twee leden van het collectief opgepakt. De Brit is gearresteerd op verdenking van identiteitsfraude en het overtreden van de Computer Misuse Act.

Promotiestunt

De arrestatie maakt deel uit van een groter onderzoek naar computerfraude tussen 2013 en augustus 2014, waarbij geld van Paypal-accounts is gestolen. De man is inmiddels op borgtocht vrijgelaten, wel zijn onder meer computers, telefoons en usb-sticks in beslag genomen.

De grote DDoS-aanval van Lizard Squad die Xbox Live en Playstation Network lamlegde bleek eerder deze week deel van een promotiestunt. De groep bracht DDoS-dienst Lizard Stresser uit, waarmee iedereen tegen betaling illegale DDoS-aanvallen kan uitvoeren. Inmiddels is die dienst al niet meer te bereiken. De hackers vielen ook kort het Tor-netwerk aan.

‘DDoS-aanval Xbox Live en Playstation Network was promotiestunt’

Vijf vragen over DDoS-aanvallen