Een Xbox One kost in de Verenigde Staten vanaf 3 januari weer 399 dollar, in plaats van 349.

Een definitieve prijsverlaging van Microsofts spelcomputer lijkt daarmee voorlopig uitgesloten.

Het bedrijf verlaagde de prijs tijdelijk om verkoop van de console tijdens het feestdagenseizoen te stimuleren.

Dit begint in de Verenigde Staten op de vierde donderdag van november met Thanksgiving, gevolgd door Black Friday. Op die dag bieden winkels hun producten veelal tegen hoge kortingen aan.

Alleen in VS

Ook de Xbox One werd tijdens Black Friday via verschillende bundels aangeboden, waar bijvoorbeeld gratis meerdere spellen bij inbegrepen zaten.

De prijsverlaging van vijftig dollar voert Microsoft echter al vanaf 2 november en liep per 3 januari dus ruim twee maanden. 

De korting gold enkel voor de Verenigde Staten.

Nederland

In Nederland is de adviesprijs voor een Xbox One zonder Kinect 399 euro. Sony's concurrerende Playstation 4 is eveneens voor 399 euro verkrijgbaar. De spelcomputers worden veelal gebundeld met een of meerdere gratis games.

Zowel de Xbox One als Playstation 4 werden in november van vorig jaar gelanceerd. De Xbox One werd destijds nog standaard met de bewegingsgevoelige camera Kinect verkocht, waardoor de prijs van het apparaat honderd euro/dollar boven de PS4 lag.

In juni van dit jaar trok het bedrijf de prijs gelijk met die van de Playstation 4 door de Xbox One ook los te gaan verkopen.

Microsofts nieuwste console is sinds september van dit jaar officieel in Nederland te koop, met of zonder Kinect.

Grafische prestaties

Zowel de Xbox One als de Playstation 4 worden sinds hun lancering regelmatig voorzien van firmwareupdates om de functionaliteit en prestaties te verbeteren. 

Volgens de ontwikkelaar van Dying Light, een game die volgende maand voor onder meer de Xbox One uitkomt, heeft Microsoft onlangs nog de ontwikkelaarsversie van de console van een upgrade voorzien.

Die zou meer werkgeheugen beschikbaar stellen aan ontwikkelaars, waardoor de grafische prestaties van toekomstige spellen voor Xbox One verbeterd kunnen worden. 

Review: Xbox One flink verbeterd voor Nederlandse lancering

Review: Krachtige Playstation 4 met geweldige controller