2014 was een jaar waarin veel grote gametitels vertraging opliepen. Van de spellen die wel verschenen, hadden er een aantal misschien beter uitgesteld kunnen worden, afgaand op de hoeveelheid technische fouten. Gelukkig kwamen er nog altijd veel topgames op de markt. Dit zijn de drie beste.

1. Dragon Age: Inquisition

Het derde deel in de fantasievolle role-playing serie Dragon Age verraste vriend en vijand. Dragon Age 2 had een zure nasmaak achtergelaten bij fans, want de game was veel minder uitgebreid en diepgaand dan het eerste deel.

Dragon Age: Inquisition is eigenlijk het beste van twee werelden. De game combineert spectaculaire gevechten met een ontzettend uitgebreid verhaal en biedt zo tientallen uren vermaak.

In de uitgestrekte spelwereld leven alle personages hun eigen bestaan. Zij komen dankzij ingesproken dialogen echt tot leven en sturen je via honderden opdrachten langs prachtige omgevingen. Toch is het spel niet nodeloos complex geworden. De makers weten nieuwe spelmechanieken goed te doseren en blijven je verrassen met nieuwe dingen, zelfs na dertig uur spelen.

Lees de volledige review van Dragon Age: Inquisition

Beste games van 2014 in 1 minuut:
Beste games van 2014 in 1 minuut:

2. Hearthstone: Heroes of Warcraft

Een nog grotere verrassing was de digitale kaartgame Hearthstone, van World of Warcraft-ontwikkelaar Blizzard. Tegenover zijn gigantische online spel waar spelers maandelijks voor betalen, zette het een klein kaartspelletje dat in principe geheel gratis is om te spelen.

Je kunt uiteraard wel met echt geld nieuwe pakjes kaarten kopen, maar dat is absoluut niet nodig. Ook zonder investering ben je er makkelijk een heel jaar zoet mee. Het concept is oersimpel: je maakt een zogeheten deck van dertig kaarten en probeert hiermee je tegenstander te verslaan.

Dat doe je via monsters en spreuken die rechtstreeks uit World of Warcraft komen. Hearthstone is zo een feest van herkenning voor WoW-spelers, vooral vanwege de hoge verslavingsfactor.

Lees de volledige review van Hearthstone: Heroes of Warcraft

3. Mario Kart 8

Mario Kart 8 gaf gamers in mei van dit jaar een goede reden om eindelijk Nintendo’s nieuwste spelcomputer  in huis te halen, de Wii U. Het racespel van Nintendo doet niet heel veel nieuws, maar biedt wel weer ongecompliceerd spelplezier voor jong en oud.

Het nieuwste deel luidde ook het HD-tijdperk voor de Mario Kart-serie in. De banen zien er hierdoor nog mooier uit en het is oprecht de moeite waard om te letten op alle details waaraan Nintendo heeft gedacht.  

Ook de toevoeging van anti-zwaartekracht stukken is geslaagd. Het maakt de parkoersen wat meer divers, zonder dat het afleidt van het racen. Daar zul je met 32 banen (waaronder zestien klassiekers) niet snel genoeg van krijgen.

Lees de volledige review van Mario Kart 8