Vrijdag 12 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Playstation 4

Playstation Network weer online na langdurige aanval

Sony's Playstation Network is weer bereikbaar. De gamedienst was de afgelopen dagen niet bereikbaar door aanvallen van de groep Lizard Squad.
Door NU.nl

Dat meldt Sony op zijn site. Het bedrijf reageert in het bericht ook voor het eerst op de aanval. "Zoals je waarschijnlijk weet werden Playstation Network en andere gamediensten tijdens de feestdagen aangevallen met kunstmatig hoog dataverkeer, dat bedoeld was om de verbinding te verstoren. Dit kan de afgelopen dagen toegang tot het netwerk hebben voorkomen."

De omschrijving die Sony geeft van de aanval, bevestigt het vermoeden dat het om een zogenoemde DDoS-aanval ging. Daarbij wordt een server met zoveel dataverkeer bestookt dat sites of online diensten slecht te bereiken zijn of zelfs tijdelijk offline gaan. 

Naast Sony's Playstation Network werd ook Xbox Live van Microsoft onder vuur genomen. De aanvallen begonnen op woensdag, en stopten op vrijdag, nadat internetondernemer Kim Dotcom de hackers 3000 premium-accounts op zijn clouddienst Mega aanbood


Lees meer over:

Lizard Squad

Aanbevolen artikelen