De avonturen van gameheld Super Mario Bros. worden mogelijk weer verfilmd. Sony en Nintendo hebben een overeenkomst gesloten om een animatieproductie te maken. 

Dat blijkt volgens Buzzfeed uit de talloze gehackte mails van Sony. 

Emailverkeer tussen Sonybaas Amy Pascal en Nintendobonzen klinkt enthousiast, maar of de film er ook gaat komen is een tweede. Wie het scenario zou moeten schrijven, of de regie op zich kan nemen moet namelijk nog worden uitgekristalliseerd. 

Pascal suggereert in een van haar mailtjes regisseur Genndy Tartakovsky, bekend van de animatiefilm Hotel Transylvania uit 2012. Super Mario Bros. werd in 1993 ook verfilmd met Bob Hoskins als de Italiaanse loodgieter. 

Nintendo heeft onlangs een reeks korte films gemaakt van de game Pikmin, waarna druk gespeculeerd werd over meer gameverfilmingen van het Japanse bedrijf.

Hack

Eind november werd een grootschalige hack uitgevoerd op Sony. Het entertainmentbedrijf werd in verlegenheid gebracht mails vol smeuïge informatie over filmsterren, inkomsten en moeizame filmproducties.

Zo noemde een producent Angelina Jolie een talentloos verwend nest en blijkt het bedrijf nog steeds veel geld te verdienen aan Seinfeld, dat in 1998 voor het laatst werd uitgezonden.

Sony Pictures zou naar aanleiding van de hack alle computers en laptops hebben vervangen.