The Legend of Zelda voor Wii U verschijnt met zekerheid in 2015. Dat benadrukt producent Eiji Aonuma tijdens een presentatie van het spel.

De nieuwe Zelda-game voor Wii U is vrijdagnacht getoond tijdens de Game Awards 2014, een awardshow die dit jaar voor het eerst werd gehouden.

In de eerste gameplaybeelded is te zien hoe spelers op een paard kunnen rijden en ondertussen vijanden kunnen beschieten met een pijl en boog.

Ook is het mogelijk om in slow-motion van het paard af te springen en vervolgens vanuit de lucht pijlen af te vuren. Spelers kunnen ook een route naar een bepaalde plek op de kaart uitstippelen door simpelweg die richting uit te kijken in het spel.

Overige aankondigingen

Dragon Age: Inquisition werd uitgeroepen tot game van het jaar 2014. De andere kanshebbers voor die prijs waren Bayonetta 2Dark Souls 2Hearthstone: Heroes of Warcraft en Middle-earth: Shadow of Mordor.

Op de Game Awards 2014 werden ook verschillende nieuwe spellen onthuld en zijn veel nieuwe beelden van reeds aangekondigde games getoond.

Zo was het multiplayergedeelte van Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain voor het eerst te zien en gaf Sony nieuwe beelden vrij van schietspel The Order: 1886 en horrorgame Until Dawn.

De Game Awards 2014 vinden een dag voor Playstation Experience plaats, een evenement waarop de twintigste verjaardag van Sony's eerste spelcomputer gevierd wordt. Tijdens dit evenement worden ook de eerste gameplaybeelden van Uncharted: A Thief's End verwacht.