Sony brengt een speciale Anniversary Edition van de PlayStation 4 uit ter ere van de twintigste verjaardag van het PlayStation-merk.

Het bedrijf toonde de console met het nieuwe uiterlijk tijdens de PlayStation Awards 2014 in Japan.

De buitenkant van de console, officieel genaamd Original Grey, hult de PlayStation 4 in het uiterlijk van de originele PlayStation. Er komt een gelimiteerd aantal van 12.300 exemplaren beschikbaar die voor 499 euro per stuk over de toonbank gaan.

Vanaf vanavond is de nieuwe uitvoering beschikbaar in Japan, hoe en wanneer mensen in Europa aan de console kunnen komen is niet bekend. Naast het uiterlijk is er niets anders aan de console in vergelijking met de andere PS4-modellen.

In Europa kwam de PlayStation 1 op 29 september 1995 uit, maar in Japan werd de console sinds 1994 beschikbaar gesteld

Daarnaast brengt Sony een nieuw thema uit voor PlayStation 3, PlayStation 4 en Vita. Het thema past de weergave van het menuscherm aan met de kenmerkende kleuren rood, geel, groen en blauw. Deze kleuren zitten in het PlayStation 1-logo. Het opstartgeluidje van de PlayStation 1 wordt tevens afgespeeld op de PlayStation 4. Het thema is gratis en vanaf heden beschikbaar in de online winkel van het platform.