De Eindhovense studievereniging Thor heeft naar eigen zeggen het Guinness World Record voor grootste Tetris-game ooit binnengesleept.

De studievereniging van de Technische Universiteit Eindhoven bereikte het record maandagmiddag door Tetris werkend te krijgen op een speelveld van duizend vierkante meter.

Dit met behulp van een raamwerk bestaande uit 3.200 ledlampjes en een even groot aantal halve pingpongballen die fungeerden als lampenkap.

Binnenkort speelbaar

Het raamwerk werd al liggend in elkaar gezet en aangesloten in het MetaForum-gebouw op de campus. De bedoeling is dat het tussen 15 en 19 december verticaal tegen het Potentiaal komt te hangen, het gebouw waarin Thor gevestigd is.

Bezoekers van de campus kunnen dan de grote variant van Tetris spelen, waarbij de vallende blokken als het ware vanaf het gebouw richting de grond zakken. 

Hoewel Thor het record al geclaimd heeft, moet het nog wel door Guinness erkend worden. De studievereniging deed twee jaar terug ook al een poging om het record in handen te krijgen, maar die mislukte. Het vorige record lag op 125 vierkante meter.